.......................................................................................................

___________________________________________________________________________

jueves, diciembre 14, 2006

El desallotjament del col·lectiu de la Makabra del recinte de Can Ricart es justifica falsament

El desallotjament del col·lectiu de la Makabra del recinte de Can Ricart es justifica per falsos motius d'ús de la violència en el moment de l'ocupació.



Els mossos d'esquadra van declarar el cap de setmana de l'ocupació pública de les naus de Can Ricart, portada a terme pel col·lectiu de la Makabra, no es va actuar perquè no havia motius per a intervenir. La policia autonòmica va explicar durant el cap de setmana que el col·lectiu havia entrat en el recinte de Can Ricart convidat per la Associació de veïns i veïnes de Can Ricart. El president d'aquesta mateixa associació, Joan Marca, ja ha declarat públicament que:

"No va haver cap tipus de violència per part dels manifestants. Van ser convidats per l'Associació de Veïns de Can Ricart al vermut que es celebrava en Can Ricart para tornar a reivindicar el recinte com un Bé Nacional d'Interès Cultural".


Aquestes declaracions tant dels mossos i del president de la Associació de veïns i veïnes de Can Ricart, i dels integrants de la Makabra havien estat recollides pels mitjans de comunicació el dissabte dia dos de desembre.


Així doncs, els motius pels quals es justifica el desallotjament del col·lectiu de la Makabra apareixen dies després que la denúncia per l'ocupació fora realitzada. Això indica que la propietat de l'immoble no podia justificar de cap manera la petició de desallotjament, pel que recorre a una argumentació falsa, desmentida en diferents declaracions fetes per veïns i veïnes del Poblenou i per membres de la Makabra.


La falsedat d'aquest motiu queda recollida en les proves documentals de l'entrada pacífica en el recinte de Can Ricart.

El desalojo de la Makabra en Can Ricart, justificado por falsos motivos
El desalojo del colectivo de la Makabra del recinto de Can Ricart se justifica por falsos motivos de uso de la violencia en el momento de la ocupación.

Los mossos d'esquadra declararon el fín de semana de la ocupación pública de las naves de Can Ricart llevada a cabo por el colectivo de la Makabra no se actuó porque no había motivos para intervenir. La policía autonómica explicó durante el fin de semana que el colectivo había entrado en el recinto de Can Ricart invitado por la Associació de veïns i veïnes de Can Ricart. El presidente de esta misma asociación, Joan Marca, ya ha declarado públicamente que:
"No va haver-hi cap tipus de violència per part dels manifestants. Havien estat convidats per l´associació de veïns de Can Ricart al vermut que es celebrava a Can Ricart per tornar a reivindicar el recinte com a Bé Nacional d´Interès Cultural."
"No hubo ningún tipo de violencia por parte de los manifestantes. Fueron invitados por la Asociación de Vecinos de Can Ricart al vermut que se celebraba en Can Ricart para volver a reivindicar el recinto como un Bien Nacional de Interés Cultural".

Estas declaraciones tanto de los mossos y del presidente de la Associació de veïns i veïnes de Can Ricart, y de los integrantes de la Makabra habían sido recogidas por los medios de comunicación el sábado día dos de diciembre.

Así pues, los motivos por los cuales se justifica el desalojo del colectivo de la Makabra aparecen días después de que la denuncia por la ocupación fuera realizada. Esto indica que la propiedad del inmueble no podía justificar de ninguna manera la petición de desalojo, por lo que recurre a una argumentación falsa, desmentida en diferentes declaraciones hechas por vecinos y vecinas del Poble Nou y por miembros de la Makabra.
Image